Den otevřených dveří v Češkově mlýně na Valašsku aneb Jak se mele bio mouka

10. 09. 2019 / Marie Přibylová

14 září 2019 od 13 do 18h otevře Češkův mlýn v Jarcové své brány veřejnosti. Během programu určeného dospělým i dětem nahlédnou návštěvníci pod pokličku procesu výroby mouky od zrníčka, přes mlýn až po balení hotových výrobků. Součástí akce bude i ochutnávka širokého sortimentu biopotravin.

Den otevřených dveří se koná symbolicky v září – měsíci biopotravin. Provozovatel mlýna společnost PROBIO chce veřejnost seznámit s principy ekologického zemědělství a šetrné péče o půdu a krajinu. 

Historický Češkův mlýn z r. 1933 není běžně veřejnosti zpřístupněn. Jeho historie sahá až do roku 1933, kdy ho na levém břehu Bečvy postavil Jan Češek. Od znárodnění v roce 1953 byl objekt nevyužitý. Majitelům se vrátil v roce 1991. Ti tehdy mlýn opravili a investovali do nového zařízení. V červenci 2013 však majitel výrobu zastavil a objekt pronajal společnosti PROBIO.

Program dne:

– exkurze do bio mlýna
– občerstvení z bio pokrmů a bio nápojů
– soutěž
– dětský program
– živá muzika
– biopotraviny PROBIO za zvýhodněné ceny

Pořádá: PROBIO, první a největší výrobce biopotravin v ČR, www.probio.cz